FEKKES LANDSCHAPSARCHITECTUUR
LANDSCAPE FOODSCAPE
VOEDSELBOS KREILERWOUD
Naar de cursussen
Naar de ontwerptafels

Voedselbos Houtrak

Staatsbosbeheer is bezig met de aanleg van een landschapspark mét voedselbos in de Houtrakpolder, ten westen van de Amsterdamse havens. Voedselbos Houtrak is een samenwerkingsproject van grondeigenaar Staatsnbosbeheer, stichting voedselbosbouw Nederland en een lokale werkgroep. Aanleg en beheer van het voedselbos wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van stichting voedselbosbouw Nederland. Het ontwerp is van Wouter van Eck en Jelle Fekkes. Lees meer:

Voedselbos Houtrak

Ontwerp

Vrijwilligerswerkgroep voor plant-, beheer- en oogstwerkzaamheden

Activiteiten

Initiatiefnemers en kernteam

Wat is een voedselbos?


Terug

~ scroll door voor alle informatie ~

Initiatiefnemers en kernteam

Het initiatief voor voedselbos Houtrak ligt in oorsprong bij Martin Kullik. Hij legde voor dit project het eerste contact met Staatsbosbeheer, gesteunt door stichting Voedselbosbouw Nederland. Myrna van de Laar zocht en vond een dergelijk project bij deze mensen, en sloot zich aan. Via Wouter van Eck (stichting Voedselbosbouw Nederland) werd Jelle Fekkes betrokken. In het vervolgtraject sloten meerdere mensen zich aan bij het lokale kernteam. Namens stichting Voedselbosbouw Nederland worden het ontwerp en de aanplant verzorgd door Wouter van Eck en Jelle Fekkes. Het kernteam stuurt de lokale werkgroep aan. Dit kernteam bestaat momenteel naast Wouter en Jelle uit Martin Kullik, Friso van Overbeek, Guido Knibbe, Merlijn van der Berg, Wendelien van Eerde, Marlous van der Sloot, Sander Westerveld en David van den Berg. Het team opereerd onder de vleugels van Stichting voedselbosbouw Nederland, gesteunt door eigenaar Staatsbosbeheer.
Het kernteam gaat dit bos met vrijwilligers beheren, geeft voorlichting en zal rondleidingen, workshops, cursussen, plukgelegenheden en proeverijen organiseren.

Overkoepelend:

Staatsbosbeheer
Stichting Voedselbosbouw Nederland