FEKKES LANDSCHAPSARCHITECTUUR
LANDSCAPE FOODSCAPE
VOEDSELBOS KREILERWOUD
Naar de cursussen
Naar de ontwerptafels

Landscape Foodscape

Landscape Foodscape is onderdeel van Fekkes Landschapsarchitectuur, speciaal gericht op voedselbossen en eetbare landschappen.

Het eetbare landschap, geheel of grotendeels geïnspireerd op voedselbosbouw, vormt het gereedschap voor een regenererende en voedende stads- en landschapsinrichting. Lees meer…

Drieluik
Met het drieluik landschapsarchitectuur, eetbaar landschap en educatief voedselbos verzorgen we advies, ontwerp, coaching en educatie aan bedrijven, particulieren, stichtingen en overheden.
Lees meer…

Het laatste nieuws
Nieuwsitems
Nieuwsbrieven
Blogs

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek:
tel: 06-424 688 40
e-mail: mail@fekkeslandschap.nl

Jelle Fekkes
Tuin- en landschapsarchitect bnt, voedselbosbouwer

~ scroll voor het hele bericht ~

Het nieuwe jaar in met vertaalde en nieuwe vakliteratuur
Geplaatst op 29 december 2018.

Het nieuwe jaar begint met een paar interessante nieuwe boeken. Het voedselbossen-standaardwerk van Martin Crawford is naar het Nederlands vertaald, Malika Cieremans heeft de beschrijving van een succesvol permacultuurproject uit het Frans vertaald en Madelon Oostwoud heeft 18 voedselbossen in een nieuw boek over voedselbossen samengebracht.

Het ‘Praktisch Handboek Voedselbossen; ontwerp, aanleg en onderhoud van een eetbare bostuin’ van Martin Crawford is sinds kort in het Nederlands vertaald. Het is een van de standaardwerken voor iedereen die met een voedselbos aan de slag wil gaan. Het boek staat boordevol bruikbare voedselbossoorten voor alle lagen, met een duidelijke omschrijving, en bevat tal van tips. Op dit moment met korting te koop via de Groene Boekenshop.

Zaaien met toekomst; Normandie - Le Bec Hellouin, door Perrine en Charles Hervé, verhaalt over de permacultuurboerderij La Ferme du Bec Hellouin van Perrine en Charles. In tien jaar tijd creëerden zij, al pionierend en onderzoekend, een bloeiend boerenbedrijf. Het boek waarin zij hun ervaringen hebben vastgelegd is dit jaar vertaald door Malika Cieremans, en wordt eind januari verwacht. Malika: “Tijdens mijn bezoek in zomer 2016 was ik onder de indruk van de professionele opzet, de variatie in plantpatronen en microklimaten, de combinatie tussen eenjarige en meerjarige teelten, het opbouwende bodembeheer, de details waarmee ze hun methodes en werktuigen hadden geoptimaliseerd, hoe ze al het werk met de hand deden, de indrukwekkend hoge productiviteit die ze haalden op een klein oppervlak, de wetenschappelijke onderbouwing en doorlopende monitoring, en tegelijk de schoonheid, en de gastvrije en gemoedelijke uitstraling van de plek.” Op dit moment met korting te bestellen via de Groene Boekenshop.

Voedsel BOS van Madelon Oostwoud wordt eind januari verwacht. Het boek verhaalt over 18 voedselbossen in Nederland en België, waaronder de Noord-Hollandse voedselbossen Kreilerwoud en Houtrak, en uiteraard ook Ketelbroek, het oudste en meest diverse voedselbos van Nederland. Het boek is nog niet verschenen, dus ongelezen en ongerecenseerd. Wel al vooruit te bestellen via de Groene Boekenshop.

Terug