w Landscape Foodscape
FEKKES LANDSCHAPSARCHITECTUUR
LANDSCAPE FOODSCAPE
VOEDSELBOS KREILERWOUD
Naar de cursussen
Naar de ontwerptafels

Agenda

Basiscursus voedselbossen
Haarlem, najaar 2018
Docent: Jelle Fekkes
Lessen op woensdagavond 12, 19 en 26 september.
Excursies op zondagmiddag 23 en 30 sept. en 7 okt.

Terug naar overzicht

~ scroll door voor alle informatie ~

Basiscursus voedselbossen Haarlem

Voedselbosbouw is een fundamenteel duurzame manier om eten te verbouwen, in een gelaagd systeem dat refereert aan een natuurlijk bos. In een slim ontwerp met houtige gewassen en vaste planten laat je de natuur het werk doen. Geen bestrijdingsmiddelen, geen bemesting, geen intensief beheer. Wel oogsten van heerlijke vruchten, bladgewassen, noten, paddenstoelen en wortels. Leer de principes begrijpen en doe inspiratie op voor je eigen voedselbos, eetbare bosrandtuin of woonkavel, of versterking van je (teelt-)bedrijf met innovatieve vormen van agroforestry.

Landscape Foodscape biedt na de zomervakantie op twee locaties parallel aan elkaar een basiscursus voedselbossen aan met drie theorielessen en drie excursies.
Voor de theorie ben je óf te gast bij PermacultuurCentrum Haarlem óf bij Nan Cuna Teamontwikkeling in Barsingerhorn. In een kleine groep van maximaal 12 personen leer je wat een voedselbos is, hoe het werkt, hoe je het toepast en wat je in een voedselbos kunt verbouwen.
Tijdens drie excursies bezoeken we achtereenvolgens 'voedselbos in opbouw' Houtrak, gelegen naast de Amsterdamse haven, het jonge voedselbos en eetbaar landschap Kreilerwoud in Barsingerhorn en tot slot Ketelbroek - het 'oudste voedselbos' van Nederland - in samenwerking met Wouter van Eck. Bij de excursies ontmoet je ook de deelnemers van de andere cursuslocatie.

De basiscursus vormt een gedegen kennismaking met voedselbosbouw. Na de cursus heb je een duidelijk begrip van (de werking) van voedselbossen, een beeld van de toepassingsmogelijkhedenmogelijkheden en weet hoe je er mee aan de slag kan gaan en hoe je je er verder in kunt verdiepen.

Docent: Jelle Fekkes, landschapsarchitect en voedselbosbouwer

Basiscursus Haarlem:
Les: woensdag 12, 19 en 26 september, 19:30-22:00 uur
Excursies: zondagmiddag 23 en 30 sep, 7 okt, 14:30 - 17:00 uur
Prijs: € 217,80
Leslocatie: PCH, Korte Verspronckweg 7-9, Haarlem

Aanmelden via info@permacultuurcentrumhaarlem.nl onder vermelding van de cursus en uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt dan aanvullende informatie en een bevestiging van inschrijving.

Over de docent
Jelle Fekkes is een ervaren tuin- en landschapsarchitect, medeoprichter van PermacultuurCentrum Haarlem en sinds enige jaren ook voedselbosbouwer.
Met zijn Haarlemse bureau Landscape Foodscape verzorgt hij coaching, advies en ontwerp voor voedselbossen en eetbare landschappen. In samenwerking met Nan Cuna Teamontwikkeling heeft hij een eigen voedselbos en eetbaar landschap aangelegd in Barsingerhorn, voor onderzoek en educatie: voedselbos Kreilerwoud.