FEKKES LANDSCHAPSARCHITECTUUR
LANDSCAPE FOODSCAPE
VOEDSELBOS KREILERWOUD
Naar de cursussen
Naar de ontwerptafels

Agenda

Basiscursus voedselbossen

Najaar 2019,
Haarlem, Barsingerhorn, Groesbeek

Docent: Jelle Fekkes, derde les i.s.m. Wouter van Eck
Lessen op zondag 8 en 22 september en 13 oktober.
Theorie en praktijk bij Permacultuurcentrum Haarlem/ voedselbos Houtrak, Schagen/ voedselbos Kreilerwoud en de Horst/ voedselbos Ketelbroek.
Maximaal 16 deelnemers
Info/ aanmelden


Ontwerptafels

Bij voorkeur voor mensen die al een basiscursus of masterclass hebben gevolgd biedt Landscape Foodscape begeleiding bij het zelf ontwerpen van je voedselbos (of andere buiteninrichting)
Lees meer...


Terug naar overzicht

Basiscursus voedselbossen

~~~VOLGEBOEKT~~~

In het najaar van 2019 start een nieuwe basiscursus voedselbossen. Net als de voorgaande editie worden de theoriedagen aan de excursies gekoppeld. Daardoor reist de cursus langs drie locaties, waar de ochtend in het teken zal staan van theorie, de lunch ruimte biedt aan persoonlijke pitches of mogenlijk een documentaire en in de middag een voedselbos wordt bezocht. Achtereenvolgens worden PermacultuurCentrum Haarlem met voedselbos Houtrak in Spaarndam, De Nieuwe Nes in Schagen met voedselbos Kreilerwoud in Barsingerhorn en Dorpshuis de Slenk in de Horst met voedselbos Ketelbroek aangedaan. De les bij de Horst en Ketelbroek wordt samen met Wouter van Eck verzorgd. Los van deze cursus bieden de ontwerptafels in Haarlem de mogelijkheid om aansluitend een of meerdere dag(en) onder begeleiding van een ervaren landschapsarchitect en voedselbosdeskundige te werken aan je eigen ontwerp.

~ scroll door voor alle informatie ~

De basiscursus vormt een gedegen kennismaking met voedselbosbouw. Na de cursus heb je een duidelijk begrip van (de werking) van voedselbossen, een beeld van de toepassingsmogelijkheden en weet je hoe je er mee aan de slag kan gaan en hoe je je er verder in kunt verdiepen.

Hoofddocent: Jelle Fekkes, landschapsarchitect en voedselbosbouwer
Mede-docent 3e les: Wouter van Eck

Basiscursus voedselbossen:
Lesdagen van 10:00 uur (9:30 uur inloop!) tot 16:30 uur
Zondag 8 september:
Permacultuurcentrum Haarlem / voedselbos Houtrak Spaarndam
Zondag 22 september:
De Nieuwe Nes, Schagen / voedselbos Kreilerwoud Barsingerhorn
Zondag 13 oktober:
De Slenk Groesbeek-De Horst / voedselbos Ketelbroek.
Prijs: € 217,80 (inclusief 21% BTW)
Aanmelden via mail@fekkeslandschap.nl onder vermelding van de cursus en uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en aanvullende informatie.

Ontwerptafels
Bij voorkeur voor mensen die al een basiscursus of masterclass hebben gevolgd is er de mogelijkheid om aansluitend een of meerdere dag(en) onder begeleiding van een ervaren landschapsarchitect en voedselbosdeskundige te werken aan je eigen ontwerp. Lees meer...

Over Jelle Fekkes
Jelle Fekkes is een ervaren tuin- en landschapsarchitect, medeoprichter van PermacultuurCentrum Haarlem en sinds enige jaren ook voedselbosbouwer.
Met zijn Haarlemse bureau Landscape Foodscape verzorgt hij coaching, advies en ontwerp voor voedselbossen en eetbare landschappen. In samenwerking met Nan Cuna Teamontwikkeling heeft hij een eigen voedselbos en eetbaar landschap aangelegd in Barsingerhorn, voor onderzoek en educatie: voedselbos Kreilerwoud.

Over Wouter van Eck
Wouter van Eck was docent aan de universiteit van Nijmegen voordat hij als campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie in Amsterdam ging werken. Vervolgens was hij enige jaren directeur bij Stichting Floron (kennisinstituut inheemse flora). Vanaf 2009 heeft Wouter het voedselbos Ketelbroek (2,42 ha) ontworpen en aangelegd, vooralsnog het grootste en meest diverse voedselbos van Nederland. Wouter volgde in Engeland de cursus Advanced Forest Gardening bij de Agroforestry Research Trust. Hij geeft sinds 2012 lezingen, presentaties en cursussen over voedselbossen, onder meer als gastdocent bij de vakgroep Farming Systems Ecology van de WUR. Ook is hij betrokken bij ontwerp en aanleg van een groeiend aantal projecten, waaronder voedselbos Houtrak in Spaarndam en voedselbos Kralingen in Rotterdam.